Mittwoch, 8. Mai 2013

Chocolate - Chip - Icecream

Did anybody notice, that I am kind of addicted to chocolate? Well if not...I actually am!
So I was just a question of time, until I try to create a REAL raw chocolate ice cream, which is not based on frozen bananas. This one is indeed much more creamy and rich, with no banana aftertaste. Don't get me wrong, I love bananas! But if I am craving for chocolate ice cream I don't want it to taste like bananas.
The best (besides the taste of course ;) ) about this treat is that it doesn't contain any agave/honey...it is only sweetened with dates! So come on, give it a try!


100g cashews, soaked over night (macadamias should work as well)
1 Tbsp. almond butter
2 Tbsp. raw cacoa beans
2 teasp. raw cacoa powder
6 large dates (medjoul, pitted)
a little vanilla
a splash of water

First, drain the cashews/macadamias and place them in your blender. Add cacoa powder, dates and some vanilla (to taste). Now blend everything until smooth.
Finely grind 1 Tbsp. of cacoa beans and blend them with the other mixture. You might want to add a splash of water, if  it seems to be too firm. Chop the remaining cacoa beans, until they become like nibs. Stir (not blend) them into your ice cream.
Finally pour it into a box and stick it into the freezer for one night (eventhough you might want to eat it as it is). Thaw a little before serving and serve with some fruit (opt.).


Merkt man, dass ich mehr oder weniger schokosüchtig bin? Naja, falls nicht...es stimmt leider!
Daher war es nur noch eine Frage der Zeit, bis ich mich mal an einem RICHTIGES rohes Schokoladeneis, das nicht auf gefrorenen Bananen basiert, versuche. Dieses ist auch tatsächlich viel reichhaltiger und cremiger. Versteht mich nicht falsch, ich liebe Bananen! Aber wenn ich mich auf Schokoladeneis einstelle, möchte ich nicht Bananengeschmack haben.
Das Beste (neben dem Geschmack natürlich ;) ) an dieser Leckerei ist, dass sie ganz ohne Agavensirup/Honig auskommt, sondern nur mit Datteln gesüßt wird! Also los, probierts aus!


100g Cashews oder Macadamias (über Nacht eingeweicht)
1 El Mandelmus
2 El Kakaobohnen
2 Tl Kakaopulver
6 Medjouldatteln
etwas Vanille
etwas Wasser

Die Nüsse abgießen und pürieren. Einen El Kakaobohnen mahlen und sie, sowie das Kakaopulver, Mandelmus, die entsteinten Datteln und etwas Vanille zum Nusspüree geben und alles zusammen nochmal fein pürieren. Ein paar Schlücke Wasser hinzugeben, falls das Ganze zu fest scheint. Den zweiten El Kakaobohnen grob zerhacken, bis „Nibs“ entstehen. Diese dann mit einem Löffel unter die Eismasse rühren (nicht pürieren). Dann alles in eine Form geben und über Nacht im Tiefkühlfach fest werden lassen.
Vor dem servieren evtl. leicht antauen lassen und mit Kakaonibs und Früchten dekorieren.




1 Kommentar:

  1. Mh, das hört sich toll an! :) Lieben Dank für das Rezept!

    LG, Frau Momo

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